Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos képviselőfánk

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dl víz
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek cukor
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl cukrászhab
  • 1/2 csomag habfixáló
  • díszítés
  • porcukor

Elkészítés

    1. A vizet felforraljuk és hozzáadjuk a margarint és a cukrot. A hozzávalókat összefőzzük majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet és a tűzön addig főzzük/égetjük a tésztát, ameddig az el nem válik az edény falától. Ezután a masszát kihűtjük, majd egyenként robotgép segítségével hozzá dolgozzuk a tojásokat.
    2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe két kanál segítségével apró gombócokat formázunk. A tésztát forró sütőbe tesszük és először magas hőfokon sütjük, majd később alacsony hőfokon szárítjuk. A szépen felfújódott és megsült fánkokat még melegen ketté vágjuk.
    3. A pudingport a cukorral összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és készre főzzük. A pudingot miután kihűtöttük bele kanalazzuk a fánkok alsó részébe. A cukrászhabot a habfixálóval felverjük és a pudingok tetejére kanalazzuk. Ezután ráhelyezzük a fánkok tetejét és porcukorral díszítjük.

    TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL >>>

    PROFITEROL ÉS KÉPVISELŐFÁNK: 7 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN AZ ÉGETETT TÉSZTA >>> 

Megjegyzés

Könnyed desszert.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin