Elkészítés: A tojások sárgáját a zsiradékkal és a cukorral habosra keverjük. Néhány kanálnyi kávét hozzáöntünk az elején, hogy könnyebben habosodjon, így keverjük habverővel legalább 5 percig. Ezután hozzáöntjük a többi kávét is, majd a dióval és a sütőporral elkevert lisztet.
Közepes méretű tepsibe öntjük, és közepes tűznél sütjük tűpróbáig. Ez kb. 25-30 perc.
Amíg sül a tészta, kemény habot verünk a tojások fehérjéből a cukorral. Amikor a tészta már megsült, kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, és visszatesszük a sütőbe, amit takaréklángra állítottunk. Még kb. 5-10 percig szárítjuk, amíg a hab megsül a tetején.
A kihűlt süteményt vizes késsel szépen fel lehet szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre