Keress receptre vagy hozzávalóra

Habos isler

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 58 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 16 dkg porcukor
  • 32 dkg margarin
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek víz
  • A töltelékhez:
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • 5 db tojásfehérje
  • A mázhoz:
  • 20-30 dkg étcsokoládé
  • 5 ek olaj

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. Hozzámorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, majd a tojássárgáját és a vizet. Összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
    2. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 10 perc alatt világossárgára sütjük, majd kihűtjük.
    3. Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, gőz felett kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. Egy-egy kihűlt tésztakorongra habot nyomunk, és lefedjük egy másik koronggal.
    4. Felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat, és egyenként belemártjuk a sütik tetejét. 

      Még több aprósütemény >>> 


Megjegyzés

Kb. 40-50 darab lesz belőle, a szaggató méretétől függően. A tetejét fehércsoki csíkokkal is díszíthetjük!

Bagyinszkiné Évi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin