Elkészítés: A tojássárgákat a megpuhított margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a kristálycukrot, a lisztet és a sütőport. Lágy, nyújtható tésztát kapunk, amit 2 részre osztunk.
Az egyik felét kinyújtjuk, kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megrakjuk a leszűrt gyümölccsel, megszórjuk kristálycukorral, esetleg fahéjjal. A maradék tésztát rányújtjuk, enyhén rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Forró sütőben félig megsütjük. Közben a tojásfehérjéket a cukorral és a gyümölcslével felverjük, majd durván a süti tetejére kenjük, és készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre