Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-gyümölcsös lepény

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 24 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tej, hogy sűrű, de kanalazható tésztát kapjunk (nagyjából muffintészta állagú)
  • A habhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • pár csepp citromlé
  • Töltelék-variációk:
  • A mákos-almáshoz:
  • 5-6 alma
  • ízlés szerinti darált, porcukros mák
  • A meggyes-dióshoz:
  • 1 üveg magozott meggy
  • 5-6 evőkanál darált dió
  • porcukor
  • A barackos-kókuszoshoz:
  • 2 üveg őszibarackbefőtt
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát összeállítjuk, majd egy kivajazott tepsiben egyenletesre elsimítjuk. A tetejére a kiválasztott kombinációban gyümölcsöt helyezünk. Lehetőleg a barackosat jól csurgassuk le, mert a leve nagyon eláztatja a tésztát. A töltelék igazából ízlés szerint variálható, több-kevesebb cukorral, gyümölccsel, stb..

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, rásimítjuk a tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha már szép barna a tetején a hab, akkor kész.

Megjegyzés

30*40-es tepsiben kb. 3-4 cm-esre feljön a tészta, villanysütőben, légkeverés nélkül, csak alsó sütéssel sütöm.
- liliana0316

Ezek is érdekelhetnek

Friss