Elkészítés: A befőtthöz hozzáöntünk kb 2,5 dl vizet, felforraljuk. Közben a tejszínhabport kb. 1-1,5 dl vízzel habosra keverjük. Ha felforrt a befőtt, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, majd óvatosan hozzákeverjük a habot. Kicsit félretesszük. Lisztből és vízból híg habarást készétünk. A levest visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a habarást (hogy ne csomósodjon öszze, érdemes alacsony lángon végezni ezt a műveletet). Hozzáadjuk a fűszereket. A levest felforraljuk, sűrű kevergetés mellett, majd tálaljuk. Aki nem találja elég édesnek, adhat hozzá egy kis cukrot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre