Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliakrémes diós sütemény (Habos gondolat)

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • dió
  • A vaníliás krémhez:
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 12 dkg margarin
  • A habos réteghez:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vajas keksz
  • 2 dl tej
  • 1 tábla étcsoki

Elkészítés

    1. A diós piskótához a tojássárgákat a cukor ral kikeverjük, a lisztet és a sütőport beleszitáljuk, a ledarált vagy apróra vágott diót beletesszük a piskótaalapba, majd a tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és kivajazott, kilisztezett 21x33 centis tepsibe öntjük.
    2. 180 fokon előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
    3. A pudingot felfőzzük a cukor ral és a tejjel, majd ezt is hagyojuk kihűlni, és közben néha-néha megkeverjük, hogy ne csomósodjon össze.
    4. Amikor kihűlt, gépi keverővel hozzákeverjük a vajat ( érdemes apróbb darabokra vágni, hogy jobban elkeveredjen).
    5. A kihűlt piskótát kettévágjuk és a vajas krémet közékenjük. A habtejszínt felverjük (én raktam bele egy kis csomag habfixálót, hogy tutira megálljon). A habot a piskótán szépen elegyengetjük. A habos rétegre szorosan egymás mellé rakjuk, a kevéske tejben megforgatott kekszeket, hogy puha legyen majd szeletelésnél. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és a süti tetejére csorgatjuk. 

      13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

      11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

Megjegyzés

Ez egy igazán édes és krémes sütemény. A végeredmény mind szemre és ízre is garantáltan nagyszerű és bármilyen alaklomra megfelelő.

Rehák Lilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin