Elkészítés: A kekszet megdaráljuk, majd összekeverjük a megolvasztott margarinnal és a folyós mézzel. Jól összedolgozzuk, és a tortaforma aljára nyomkodjuk. Hideg helyre (hűtőszekrénybe) tesszük.
A zselatint néhány kanál vízzel elkeverjük, majd állni hagyjuk. A felengedett gesztenyemasszát villával vagy botmixerrel szinte krémesre puhítjuk. Hozzákeverhetünk egy kevés cukrot is, ha édesebbre szeretnénk. A zselatinhoz adunk kb. 60 ml vizet, és felforraljuk, hogy teljesen folyós állagot kapjunk. Hűlni hagyjuk.
A tejszínt keményre verjük, majd a gesztenyéhez keverjük. Végül pedig hozzákeverjük a langyosra hűlt zselatint is. A krémet a tortaformába simítjuk, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor levesszük a forma oldalát, a torta tetejét pedig reszelt csokival vagy tortadarával díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre