Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-gesztenyés kocka

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1/2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3/4 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 üvegcse rumaroma (vagy rum)
  • 2 dl tej
  • 3-4 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A margarint olvasszuk fel, majd hűtsük ki, és állandó keverés mellett csorgassuk a cukros tojáshoz, és keverjük még 1-2 percig. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A lisztet keverjük össze a kakaóval és a sütőporral. Ezután a keményre felvert hab felét fakanállal keverjük hozzá a masszához, majd kanalazzuk rá a megmaradt habot, szitáljuk rá a sütőporos-kakaós lisztet. Végül óvatosan keverjük össze a masszát.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a habos masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, helyezzük egy rácsra, és hűtsük ki egészen a tésztát.

A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. Ezután adjuk hozzá a maradék tejet, 10 dkg porcukrot, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki egészen. A margarint keverjük habosra a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, a gesztenyemasszával és a rumaromával. Ezután adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük jó habosra a krémet.

A kihűlt tésztáról húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a tepsibe. Ezután kanalazzuk rá a gesztenyés krémet, majd simítsuk el egyenletesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd kanalazzuk rá a gesztenyés krém tetejére, és szintén simítsuk el egyenletesen. Ezután a hab tetejét díszítsük ízlés szerint, majd tegyük 1-2 órára (vagy egész éjszakára) hűvös helyre, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss