Elkészítése: A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral és a tojással összegyúrjuk. Letakarva legalább fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Ezután elfelezzük, 2 egyenként 24 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk a sütőpapírral bélelt lapos tepsin. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal kb. 12 percig sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd egy 23 centi átmérojű tortaformával kiszúrjuk, így lesz szép kerek, és a formába is belefér.
A lapokat a lekvárral összeragasztjuk és a jól kivajazott tortaformába tesszük.
Az egrest megtisztítjuk. A bort a cukorral és a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal fűszerezve fölforraljuk. A pudingport a vízzel simára keverjük, a boros keveréket ezzel sűrítjük. A tűzről levéve az egrest hozzáadjuk.
Langyosan, mielőtt megdermedne, a megsült tortalapra öntjük, és egyenletesen elkenjük.
Szobahőmérsékleten 1-2 órán át pihentetjük, ezalatt nemcsak kihűl, de a krém is megkocsonyásodik.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a kétféle cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük. Egyenletesen a gyümölcskrémre simítjuk, a tetejét habkártyával vagy villával megcifrázzuk. Forró grillsütőben tetejét pár perc alatt színesre sütjük.
15 perc elteltével a formából kiemeljük, végül forró vízbe mártott éles késsel fölszeleteljük.