A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd mikor elkezd felhabosodni, a cukrot apránként hozzáadagoljuk és addig verjük, míg krémes fehér habot nem kapunk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot,a vizet majd fehéredésig keverjük és hozzárakjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a kockára vágott sárgabarackot és összekeverjük.
A felvert tojásfehérjéből kivesszük kb a negyedét és ezzel fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a többi tojásfehérjét.
A tésztát egy torta formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A mascarponéba öntjük a porcukrot, a pudingport, a rumot és habverővel simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponés krémbe beleforgatjuk a felkockázott őszibarack felét és 5 evőkanál tejszínhabbal lazítjuk a krémet.
A kihűlt diós piskótát kör alakban három részre vágjuk. Az első karikát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém felét rákenjük. Következik a második lap amit szintén megkenünk lekvárral és a maradék krémmel. Befedjük a harmadik lappal. Egy habzsákba szedjük a tejszínt és nagy rózsákkal díszítjük a torta tetejét és az oldalát, a tetejére szeletelt őszibarack és gránátalma kerül.