Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos diós torta

60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 4 ek darált dió
  • 2 ek barna cukor
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek víz
  • 3 db aszalt sárgabarack
  • 1 tk sütőpör
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl cukrászhab
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek pudingpor
  • 2 tk rum
  • 2 ek porcukor
  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 3 ek baracklekvár
  • 2 db gránátalma (magja)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd mikor elkezd felhabosodni, a cukrot apránként hozzáadagoljuk és addig verjük, míg krémes fehér habot nem kapunk.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot,a vizet majd fehéredésig keverjük és hozzárakjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a kockára vágott sárgabarackot és összekeverjük.
  3. A felvert tojásfehérjéből kivesszük kb a negyedét és ezzel fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a többi tojásfehérjét.
  4. A tésztát egy torta formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
    20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
  5. A mascarponéba öntjük a porcukrot, a pudingport, a rumot és habverővel simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponés krémbe beleforgatjuk a felkockázott őszibarack felét és 5 evőkanál tejszínhabbal lazítjuk a krémet.
  6. A kihűlt diós piskótát kör alakban három részre vágjuk. Az első karikát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém felét rákenjük. Következik a második lap amit szintén megkenünk lekvárral és a maradék krémmel. Befedjük a harmadik lappal. Egy habzsákba szedjük a tejszínt és nagy rózsákkal díszítjük a torta tetejét és az oldalát, a tetejére szeletelt őszibarack és gránátalma kerül.

isteni barackos receptek >>>

még több torta >>>

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>>

Ezek is érdekelhetnek