Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos csokitorta

default user icon
6 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 6 tojás (2 egész, 4 szétválasztott)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál Cointreau (elhagyható)
  • 1 narancs reszelt héja (hiánya nem volt felfedezhető...)
  • 23 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma
  • A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia(=aroma)
  • 1 evőkanál Cointreau
  • 1/2 teáskanál nem cukrozott kakópor a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    2.) Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral.

    3.) Olvasszuk meg gőz fölött vagy mikróban a csokit.

    4.) Tegyük hozzá a vajat, és hagyjuk, hogy magától felolvadjon benne.

    5.) Verjünk fel 2 egész tojást és a 4 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral, majd óvatosan forgassuk össze a csokival.

    6.) Adjuk hozzá a Cointreau-t és a narancshéjat (de ez mind hanyagolható...)

    7.) Egy másik tálban verjük félkemény habbá a 4 tojásfehérjét, majd fokozatosan verjük hozzá a 10 dkg cukrot, amíg a hab már megtartja alakját, de még nem túl kemény.

    8.) Egy kanálnyi tojáshabbal világosítsuk meg (gyönyörűűűűűűűűű) a csokikeveréket, majd lassan forgassuk bele a többi habot is.

    9.) Öntsük a keveréket a tortaformába, és süssük kb. 35-40 percig, amíg a tészta feljön, a teteje megrepedezik, és a közepe már nem remeg. (Nekem 180 fokon hirtelen feketedni kezdett a teteje. 140 fokra vettem a hőmérsékletet, így a sütési idő is megnőtt fél órával. De megérte, csudaszép lett!!!)

    10.) Rácsra állítva hagyjuk a tortát a formában kihűlni. Ne ijedjünk meg, ha hűlés közben összeesik (az a lényeg). Tálalás előtt helyezzük a formát tortaállványra vagy tányérra, és óvatosan fejtsük le a karimáját. Ne aggódjunk, ha kissé egyenetlen és repedezett a széle: minél jobban hasonlít egy vulkáni kráterhez, annál jobb, belseje elég szilárd lesz, de mégsem túl kemény.

    Az eredeti recept szerint a beesett közepébe lehet tölteni a vaníliával és Cointreau-val ízesített tejszínhabot, vagy vaníliapudingot, egyéb finomságot, fantáziára bízva!

    Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bobó18
a cointreau francia narancslikőr. nagy szögletes barnás üvegben van, legalábbis én úgy ismerem.
forint64
Ezt a 10 dkg-100dkg dolgot nem értem. Csak nem egy teljes kiló cukor kell ehhez a tortához??? A Cointreau egy narancshéjjal ízesített, puccos és drága (mármint az eredeti) francia likör. Édes-kesernyés ízű.
magdi.kresz
Sajnos nem tudom, hogy mi az a Cointreau. Gondolom valamilyen alkoholos dolog, de én még nem hallottam róla. Köszönöm, ha felvilágosítotok.
-Marcipán-
100 dkg porcukor?????
Évi48
Mi nem 10 dkg, hanem 100 dkg?
noodor
NEM 10dkg, hanem 100DKG!!!!!!!! Jajj, el ne rontsátok!!!

Hasonló Receptek

Magazin