Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-csokis praliné

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg tejcsokoládé
  • 5 tk tej
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 50 ml habtejszín
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A díszítéshez:
  • 250 ml habtejszín
  • málnaszörp
  • piros cukorgyöngy

Elkészítés

  1. A tejcsokoládét felaprítjuk. Felforraljuk a tejet a vajjal, a cukorral és a tejszínnel. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokit, és simára keverjük. Ezután a vaníliaaromát is belekeverjük. 
  2. A masszát kb. 3 cm átmérőjű szilikon pralinéformákba, vagy 6 db szilikon muffinformába kanalazzuk, aztán hagyjuk megdermedni. Közben a díszítéshez a tejszínt felverjük lágy habbá, majd egy kevés málnaszörpöt csorgatunk hozzá. Ha ezzel megvagyunk kemény habbá verjük. Mindezt egy egy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd díszítjük vele a pralinékat. Végül piros cukorgyönggyel megszórjuk őket.

CSOKIS-MOGYORÓS KEKSZGOLYÓ >>>

HÁZI BARACKLEKVÁR >>>

VANÍLIÁS MEGGYLEKVÁR >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss