Elkészítés: Egy kb. 24 cm átmérőjű formába nyomkodjuk az összemorzsolt keksz és vaj keverékét. Majd fél órára hűtőbe tesszük.
Tűzálló edényben elkeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáadjuk a megduzzadt zselatint a vízzel együtt, a citrom héját és levét. Állandóan keverve addig melegítjük, míg sűrűsödni kezd. Levesszük a tűzről, és befedve szobahőmérsékletűre hűütjük. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, majd óvatosan a tojássárgájához keverjük és a kekszre öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre