Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos citrompite

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • A citromkrémhez:
  • 4 db citrom
  • 2 db tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • A tetejére:
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy piteformába nyomkodjuk, és 180 fokon 30 percig sütjük. 
  2. A citromot kifacsarjuk. A citromkrém hozzávalóit összekeverjük, majd a kihűlt tésztára öntjük. 180 fokon további 30 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd rákanalazzuk a pite tetejére. Visszatoljuk a sütőbe, és 200 fokon kb. 10 percig szárítjuk. Amikor kihűlt, felszeleteljük.

Megjegyzés

Ez egy isteni finom, igazi citromos sütemény. Arra nagyon kell figyelni, hogy amikor a krémet keverjük, nehogy túl savanyú legyen: ezért én először mindig csak 3 citromot szoktam belefacsarni, aztán ha az íze kívánja, akkor teszem bele a negyediket. - kriszti0214

Ezek is érdekelhetnek

Friss