Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. A lisztet tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, és közepesen forró sütőben kisütjük.
Kivajazunk egy sütőformát, elhelyezzük benne a piskótalapot. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, ebben puhára pároljuk a meghámozott, szeletekre vágott almát. Amikor kész, lecsöpögtetjük a gyümölcsöt.
A megmaradt szirupot kenőtollal rákenjük a piskótalapra, erre helyezzük az almaszeleteket.
A tojásfehérjéből a cukorral jó kemény habot verünk, majd óvatosan rákanalazzuk az almatorta tetejére. A sütőben 8-10 percen át szárítjuk addig, amíg a hab színt kap. Vigyázzunk, nehogy a hab nagyon megbarnuljon. Kihűlés után szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre