Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos almás pite

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojássárga
  • sütőpor
  • csipet só
  • kevés tejföl az összegyúráshoz
  • A töltelékhez:
  • 1-1,5 kg alma hámozva
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom. Sok-sok almatölteléket készítek, ehhez nem reszelem az almát, hanem vastagra szelem, és kevés fahéjjal megszórom. Az egyik tésztát kinyújtom, az almát ráborítom, majd a 4 tojásfehérjét habbá verem 15 dkg cukorral, és az almára kenem. A tészta másik felét kinyújtom, és a tetejére teszem. 180 fokon kb. 40 percig sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

esztiklock
Nem hülyeség... :) De nem szükséges gőz felett felverni a habot. Jó sütést!
norakohler
Szia! Lehet hülyeséget fogok kérdezni, de ezt a habot gőz felett kell felverni? Köszi
esztiklock
Bevallom őszintén, változó, hogy mikor milyen lesz a hab. Természetesen akkor jó, ha nem esik össze és a máglyarakás tetejéhez hasonló rétegeket képez :) Sokáig kell verni a cukrot a fehérjével, hogy minden cukorkristály feloldódjon és akkor tényleg szép hab lesz belőle :) Jó sütést főzést!
gulapiri
A 40 perces sütéstől nem esik össze a hab?

Hasonló Receptek

Magazin