Keress receptre vagy hozzávalóra

Habos almás lepény

4.8/5

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor (+ a habhoz)
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 3-4 ek tejföl
  • aranymazsola
  • 2,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 ek őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A lisztet, a sütőport és a porcukrot átszitáljuk, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejföllel tésztává gyúrjuk, majd elfelezzük. Lisztezett felületen a tésztákat lappá nyújtjuk, az egyiket egy 44x27 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk, és megszórjuk mazsolával.
    2. A megpucolt és lereszelt almát megcukrozzuk, megszórjuk fahéjjal, és megpároljuk, majd ujjnyi vastagon a tésztára kenjük. A tészta másik felét csíkokra vágjuk, rudakat sodrunk belőle, és berácsozzuk a süteményt.
    3. A tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadunk egy kevés porcukrot, majd kemény habbá verjük, és a rácsokra kanalazunk. 175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 40-50 perc alatt készre sütjük (a sütési hőfokot 30 perc után 150-160 fokra csökkentjük). Kihűlve szeleteljük.

Megjegyzés

Rácsozás helyett a tészta másik felét kisodorva rátehetjük. Szórhatunk rá dió-, mandula- és mogyoródarabokat. Gyorsan fogy, ezért legalább 1,5 adagot süssünk!

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin