Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-almás krémes (glutén- és tejmentes recept)

60 perc
bonyolult
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek víz
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 ek rizsliszt
  • 2 db alma
  • fahéj
  • A krémhez:
  • 6 dl mandula tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • ízlés szerint cukor, fahéj
  • 2 ek Decor hab
  • A tetejére:
  • decor hab
  • étcsoki reszelék

Elkészítés

  1. A 6 db tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáajuk a cukrot, a szódabikarbónát, a vizet, ezt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a végén óvatosan a felvert tojásfehérjéket!
  2. Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük és az almaszeleteket szépen sorban belerakjuk majd fahéjas porcukorral bőséggel megszórjuk és ráöntjük a piskótatésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük!
  3. Közben a tejben megfőzzük a pudingport és kirakjuk hűlni egy tálba a margarint, a cukrot, a fahéjat és jól kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a felvert decor habot és krémesre keverjük! A kisült, kihűlt piskótát kivesszük és megfordítjuk, az almás rész van fent, arra rakjuk a krémet, majd a maradék habot és reszelt étcsokival megszórjuk!

 

Megjegyzés

Őszi hangulatú desszert glutén&tejmentes, igazi finomság, ezért szívből ajánlom mindenkinek! - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss