Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-almás kocka

45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 5 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál tej
  • 1 tasak sütőpor
  • Töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A habhoz:
  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, és megpároljuk. Mikor a levét feldobta, le is vehetjük a tűzről.
  2. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi méretűre, sütőpapírt teszünk alá.
  3. A reszelt almát leszírjük, és a tésztára simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb.25 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk, és továbbsütjük, amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

 

Megjegyzés

Mielőtt a sütőbe tennénk a habot szárítani, előtte szórjuk meg kevés porcukorral, hogy a teteje picit kemény legyen. - Fajcsákné

Ezek is érdekelhetnek

Friss