Elkészítése: A tésztához a margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt, összedolgozzuk. Fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük.
Az almát lereszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztán egyenletesen eloszlatjuk az almatölteléket, s előmelegített sütőben a süteményt félig megsütjük. Így tesszük rá a porcukorral és a baracklekvárral elkevert tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 1 óra alatt sül meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre