Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos almás IV.

default user icon
3 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 pohár tejföl
  • 25 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • A tojáshabhoz:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 evőkanál baracklekvár
  • 3-4 tojásfehérje

Elkészítés

    Elkészítése: A tésztához a margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt, összedolgozzuk. Fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük.

    Az almát lereszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztán egyenletesen eloszlatjuk az almatölteléket, s előmelegített sütőben a süteményt félig megsütjük. Így tesszük rá a porcukorral és a baracklekvárral elkevert tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 1 óra alatt sül meg.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bcsaba73
Nekem egyetlen dolog nem világos. Mihez kell a 10 deka zsír? A tésztába? Mert arról egy szó nem esik.
Babeeface
Nagyon finom, az egész családom imádta. Köszönöm a receptet :)
anyócácska
Nagyon guszta! remélem olyan finom is!!

Hasonló Receptek

Magazin