Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos almás-fahéjas süti

Hozzávalók

  • 45 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 db tojás
  • 4 ek tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kg alma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük (vagy kisebb darabokra vágjuk) és 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk. Amikor előtte a levét, levesszük a tűzről.
    2. A tojásokat szétválasztjuk, majd 10 dkg cukrot a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, majd a tejjel együtt hozzáadjuk a vajas habhoz, és csomómentesre kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell, hogy legyen).
    3. A tésztára simítjuk az almát (a levéből ne kerüljön sok a tésztára). 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta meg nem sül.
    4. A tojásfehérjéből 20 dkg cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük. Amikor a hab teteje aranybarna lesz, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin