A habkönnyű túrógombóc elkészítéséhez a túrót villával finomra törjük a vajjal, a sóval és a tojások sárgájával együtt. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk a búzadarával, és körülbelül 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután sós vizet forralunk, és nedves kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából, majd a lobogó vízbe dobáljuk mindet. Fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt puhára főzzük, végül leszűrjük.
Egy kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, a tejfölt porcukorral ízesítjük. A gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és édes tejföllel és ízlés szerint fahéjjal megszórva kínáljuk.
Először a felvert tojásfehérje 1/3-át keverjük a túróhoz, így egy kicsit fellazul a massza, majd a maradék tojáshabot óvatosan tudjuk beleforgatni.
Mivel a gombóc egyáltalán nem édes, ki lehet próbálni sós feltéttel, például tejföllel, baconnel, esetleg pirított hagymával is.
Többszörös mennyiségű vizet forraljunk, hogy legyen a gombócoknak elegendő helyük megduzzadni.
A gombóc frissen a legfinomabb, ne várjunk vele sokáig, mert megkeményedik.
A végeredmény egy habkönnyű csoda. Nem túlzás! - katakonyhaja
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!