Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habkönnyű torta

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 2 érett papaja
  • 1 kis ananász
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 csomag zselatin (20 g)
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dl friss tejszín
  • 1 db 18 cm átmérőjű kerek piskótalap

Elkészítés

    Előkészítés: A papaját meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk, éles késsel kiszedjük a húsát. Néhány gyümölcsdarabot félreteszünk a díszítéshez. A maradék gyümölcshúst külön-külön összeturmixoljuk, átpasszírozzuk, és 1-1 teáskanálnyi citromlevet keverjünk hozzá.
    Elkészítés: A zselatint a csomagon szereplő utasítás szerint hideg vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd tovább folytatva a keverést, cseppenként hozzáöntjük a még forró zselatint. A felét a papayapüréhez, másik felét az ananászpüréhez adjuk. A tejszínt felverjük, felét az egyik keverékbe, felét a másikba keverjük. A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük az ananászhabbal, majd 10 percre visszatesszük a hűtőbe. Rátesszük a másik fél tortalapot, megkenjük a papajahabbal. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét csillaggyümölcs szeletekkel, ananásszal, papajadarabokkal díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Habkönnyű torta recept?


Magazin