Habkönnyű rizsfelfújt

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 6 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk. Közben beleolvasztjuk a vajat is. Ezután teljesen kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a rizshez adjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és a rizshez adjuk. A tojások keményre felvert fehérjét pedig óvatosan a tojássárgás rizshez adjuk. A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát beleöntjük. Kis lángon világosbarnára sütjük.

    Mi baracklekvárral esszük legsűrűbben, de bármilyen lekvárral finom.

Megjegyzés

Már nagyon sokat kísérleteztem rizsfelfújt receptekkel, míg végre kitapasztaltam, hogy a legjobb. Nagyon jó, ha van kimaradt tojásfehérje, például ami gyúrásnál nem kellett, nyugodtan bele lehet tenni, még lazít a tésztán.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Takács Ilona 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett szerintem is. Nekem kicsit leeresztett, de finom maradt. Köszönöm!
Dudás Nikolett 4 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon könnyű és finom volt,köszönöm az ötletet!:)
Zsuzsa 6 évvel ezelőtt
Drága nagymamám receptje.....csak ő dupla adagot csinált a nagy családnak. Isteni finom lett. Köszönöm!
Borsos Anett 6 évvel ezelőtt
Ma készítettem el, és nagyon finom lett az egész család örömére:) én barack befőttel ettem! köszönöm a receptet:)
Szabó Kati 6 évvel ezelőtt
Többször is elkészítettem. Van hogy csak 4 tojással, ha spórolós hangulatban vagyok. Így is úgy is nagyon finom. : 0 ) Köszi a receptet.
Kálmán Helga 8 évvel ezelőtt
Az anyukám is ilyet szokott csinálni csak mi rizskóknak hívjuk. És azt hiszem nem is kell hozzá ilyen sok tojás csak 3 db.

Hasonló Receptek

Magazin