Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habkönnyű epertorta

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db vanília kivonat
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 ek eperlekvár (nem szükséges, de ízesebb és színesebb lesz a krém)
  • 2 ek vanília kivonat
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl cukrászhab
  • A mini meringue díszekhez (habcsókokhoz):
  • 12 dkg tojásfehérje
  • 15 dkg cukor.
  • 1/2 tk vanília kivonat
  • A díszítéshez:
  • 50 dkg eper (friss)
  • 10 ek eperlekvár

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és azt is szinte fehéredésig verjük. Óvatosan összedolgozzuk, ügyelve arra, hogy a fehérje habot ne törjük össze. A maradék hozzávalókat is a tésztához keverjük.
    2. Kis méretű tortaformába öntjük. 160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.
    3. A krémhez a cukrászhab kivételével az összes hozzávalót elkeverjük. A porcukrot ízlés szerint keverjük a krémhez. A cukrászhabot felverjük, majd annyit keverünk belőle a mascarponés keverékhez, hogy egy könnyű krémet kapjunk. Nem feltétlen szükséges az egész habot felhasználni.
    4. A mini meringue díszekhez (habcsókokhoz) vízgőz felett keverjük a fehérjét és a cukrot egészen addig, míg a cukor fel nem oldódik. Átöntjük a habverő üstbe és magas fokozaton addig keverjük, míg stabil csúcsok keletkeznek. Csökkentjük a sebességet és hozzáadunk 1⁄2 teáskanál (2,5 ml) vanília kivonatot. Növeljük a sebességet és addig verjük, míg kemény hab nem lesz. Színezzük.
    5. Szilikons sütőpapírra nyomjuk habzsákból kis méretű csővel. 95 fokon, kb. 20 percig szárítjuk a mini habcsókokat. A sütő ajtaját kitámaszthatjuk egy fakanállal.
    6. Ha kihűlt a piskótánk, 3 felé vágjuk. Az eperlekvárt a lapokra kenjük. A felső lapra már nem kell. A lekváros piskótalapra kerül a habos krém, amibe belenyomkodjuk a friss epreket, szép kör alakban. Ha elkészült a tortánk az oldaláról lehúzzuk a krémet egy simítóval, majd díszítjük a tetejét a maradék friss eperrel és a meringue díszekkel. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    MASCARPONÉS EPERTORTA (GLUTÉN-ÉS LAKTÓZMENETES RECEPT)>>> 

    MOGYORÓKRÉMES EPERTORTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin