Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habkók-Madártej másképp

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kis adaghoz:
  • 3 tojás
  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 3 kanál porcukrot, ezzel is jól felverjük, majd a végén a baracklekvárt adjuk hozzá. Kivajazott másfél literes jénai tálba tesszük, előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen feljön, és bebarnul a teteje. Ez kb. 8 perc.
    Ezalatt feltesszük a tejet forrni, és a tojássárgákat a maradék cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tűzről levett forró tejhez óvatosan hozzákeverjük. Ha megsült a hab, egy keverőlapáttal elválasztjuk a tál szélétől, és aláöntjük a tejes sodót. Megvárjuk, míg kihűl, aztán hűtőben tovább lehet hűteni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jmo
Köszönöm a receptet! Végre tudok olyan madártejet csinálni, aminek nem kell a habjával kínlódni. Próbáltam én már mindent, de midíg összeesett. Úgyhogy mostantól csak így csinálom!
juhasz_csilla
Kipróbáltam, finom lett, de azonnal 5 tojásból, 10 kanál cukorból, 1 l tejből és 1 ek lekvárból csináltam, mert kevésnek tarottam. Igy pont elég lett. Köszönöm a receptet!
adriana60
Már többször is megcsináltam, és valami hihetelen finom!!!! A vendégeket is elvarázsoltam vele!
LaLinea
Mindenki panaszkodik, hogy összecsomósodik a sárgája meg leég a tej, de nem hiszem el,hogy még senkinek nem jutott eszébe, hogy ezt az egészet gőz felett csinálja, mint minden főzött, tejes cuccot! Soha nem ég le, soha nem forr fel annyira, hogy bármi is kicsapódjon (egyébként először egy merőkanál forró tejjel kell a cukros-tejes sárgáját felengedni, aztán belekeverni ), és nem kell folyton kevergetni sem. Kicsit tovább tart, míg besűrűsödik, de ennyi. Ezt most bemásolom minden madártejes recepthez....

Hasonló Receptek

Magazin