Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonkababos-csokoládés tart habcsókréteggel

30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 30 dkg zabkeksz
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db tonkabab
  • csipet só
  • A tetejére :
  • 2 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk étkezési keményítő

Elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóban morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a piteforma aljába, valamint az oldalára.
  2. A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hozzáadjuk a sót és a reszelt tonkababot, majd alaposan összekeverjük, és végül ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A tojásfehérjét és a cukrot egy tálban vízgőz fölött megmelegítjük, a vízgőzről levéve habbá verjük, végül hozzáforgatjuk a keményítőt. A habot a csokoládéra halmozzuk, egy kanál hátával kissé felborzoljuk, majd karamellizáló pisztollyal megpörköljük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss