Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habcsókos csokis-meggyes piskóta

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek liszt (plusz a tepsihez)
  • 3 ek víz
  • 3 ek darált dió
  • 1 ek cukrozatlan kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 40 dkg magozott meggy
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • A habcsókhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk keményítő
  • 1 tk almaecet
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük, és amikor habosodik, akkor kanalaként hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük.
    2. A tojások sárgáját a vízzel, a maradék cukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük,majd hozzáadjuk a kakaóport, belekeverjük a sütőporos liszt felét, és adagolunk hozzá a tojásfehérje habból, majd óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék lisztet, a darált diót, és apránként az összes habot.
    3. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, meghintjük liszttel. A tésztát belesimítjuk a tepsibe, majd a darált dióba mártott meggyel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.
    4. Amíg sül a piskótánk, addig elkészítjük a habcsókot. A tojásfehérjét egy csipet cukorral, a vaníliás cukorral, és kristálycukorral kemény habbá verjük, a végén belekeverjük a keményítőt, és az almaecetet. A megsült piskóta tejére rákenjük a habcsókot, és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ha langyosra hűlt, akkor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

     

Megjegyzés

Én egy egyszerű meggyes piskótát akartam készíteni, de Máté unokám arra kért legyen csók is. Így született ez a fantasztikus ízvilágú süti.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin