Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habcsókos cseresznyés sütemény

60 perc
mester
költséges
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba beleöntjük a joghurtot és az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót, és összekeverjük.
  2. Egy tepsit (20X30 cm ) kizsírozunk, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tésztát.
  3. A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, a felével megszórjuk a tésztát, a maradék tésztát rásimítjuk, és a cseresznye másik felével megszórjuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-28 percre.
  4. Amíg sül a tészta egy csipet sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, és amikor félig felvertük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Ha tészta majdnem megsült, akkor kivesszük a sütőből,  ráhalmozzuk a felvert tojásfehérjét, elsímitjuk, és visszatoljuk sütőbe kb. 10-15 percre (inkább szárítjuk mint sütjük). Hagyjuk kihűlni, mert így könnyebb felvágni. Langyosan kockára vágjuk.


    A 150 LEGJOBB ÉDESSÉG - MEGGYEL ÉS CSERESZNYÉVEL >>>

    MEGGY, MÁLNA, CSERESZNYE, RIBIZLI: A SZUPEREGÉSZSÉGES NYÁRI PIROSAK - RECEPTEKKEL! >>> 

    MEGÉRKEZETT JÚNIUS SZUPERSZTÁRJA, MINDENKI KEDVENCE: A CSERESZNYE >>>

Megjegyzés

A bögre 2 dl-es!
A Habcsókos cseresznyés pite a családom férfi tagjainak egyik nagy kedvence ,nagyon édesszájú a fiam,a két fiú unokám és a férjem is. Remek nasi ! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss