Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Habcsókok (meringue)

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 22 dkg kristálycukor
  • tetszés szerinti színű ételfestékek

Elkészítés

    1. A tojásfehérjéket hagyjuk szoba-hőmérsékletűre melegedni, majd 1 csipet sóval félkeményre verjük.
    2. Kis adagokban beleszórjuk a cukrot, és további 2-3 percig verjük, hogy fényes, kemény állagú habot kapjunk. Közben ellenőrizzük, hogy a cukor feloldódott-e: az ujjainkkal összedörzsölünk egy kevés fehérjehabot, ha sima állagú, a cukor feloldódott, ha még szemcsésnek érezzük, továbbverjük. 
    3. A fehérjehabot annyifelé osztjuk, ahány árnyalatú habcsókot szeretnénk készíteni, és a különböző ételfestékekkel színezzük az adagokat. 
    4. Teáskanál segítségével kis halmokat teszünk belőlük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 120 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

    A TÖKÉLETES HABCSÓK: AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG KERESTÉL! >>>

    ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB HABCSÓK, AMIT VALAHA ETTÉL - VIDEÓ! >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Habcsókok (meringue) recept?


Magazin

Hirdetes
Hirdetes