Habcsók

default user icon
5 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg étkezési keményítő

Elkészítés

    Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
    Elkészítés: A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Simonné Margit 6 évvel ezelőtt
nagyon fincsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Iványosi Nagy Alexandra 6 évvel ezelőtt
Én meg kókusz reszeléket szórok hozzá. Így is isteni.
bottyan marta 11 évvel ezelőtt
En keverek bele egy felbogre keserucsoki darabokat es egy felbogre porkolt mandula darabokat is es ugy sutom illetve szaritom 120 fokon.Az eredmeny kituno.
bottyan marta 11 évvel ezelőtt
En keverek bele egy felbogre keserucsoki darabokat es egy felbogre porkolt mandula darabokat is es ugy sutom illetve szaritom 120 fokon.Az eredmeny kituno.
bottyan marta 11 évvel ezelőtt
En keverek bele egy felbogre keserucsoki darabokat es egy felbogre porkolt mandula darabokat is es ugy sutom illetve szaritom 120 fokon.Az eredmeny kituno.

Hasonló Receptek

Magazin