Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habbal sült mákos haluska

MME MME
60 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A haluskához:
  • 1 kg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csapott evőkanál só
  • víz
  • zsír
  • 30 dkg mák
  • 30 dkg porcukor
  • A habhoz:
  • 4 tojás fehérje
  • porcukor
  • 3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A haluskához a lisztből és a tojásokból pici sóval és vízzel tésztát gyúrunk - inkább keményebb legyen.

Ezután lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 3 cipócskát formázunk belőle. Ezt követően mindhárom cipócskát egymás után kinyújtjuk, lisztezzük, egyenként szorosan henger formájúra tekerjük, és késsel nem túl szélesre vágjuk.

Bő, sós vízben kifőzzük mind a 3 levelet
külön-külön. Ha kifőtt, olvasztott zsírral meglocsoljuk.

Ezután a darált mákot összekeverjük a
porcukorral, megvárjuk, míg a tészta kihűl, majd beleforgatjuk abba.

A mákos haluskát egy zsírral kikent, nagy jénai tálba halmozzuk úgy, hogy kb. kétujjnyi hely maradjon a tetején.

Ezután a habhoz a tojások fehérjét felverjük, ízesítjük porcukorral, hozzáadjuk a baracklekvárt, óvatosan összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk.

Előmelegített sütőben annyi ideig sütjük, amíg picit megpirul a hab teteje.

Sütés után úgy lehet vágni, mint a tortát.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss