Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habart gyümölcsleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 2-3 db nagyobb alma
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 üveg cseresznyebefőtt
  • 1 üveg szilvabefőtt
  • 1 üveg barackbefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • 1-2 rúd fahéj
  • kevés citromlé
  • 3-4 fakanál liszt
  • kevés tej
  • kevés víz

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát megpucolom, felszeletelem. A befőttekről leöntöm a levet abba az edénybe, amiben főzöm a levest. Ezután beleteszem az almát, a fahéjat, kevés citromlevet és ízlés szerint cukrot. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levet szeretnék a levesnek.

    Ezután felforralom, és addig főzöm, míg az alma félig megpuhul. Hozzáöntöm a lecsöpögtetett gyümölcsöket, és míg ez összeforr, elkészítem a habarást.

    A lisztet a tejjel csomómentesre keverem (ne legyen túl híg, de túl sűrű se). A hőkiegyenlítés miatt kiveszek a leves levéből, a habaráshoz keverem. Szűrőn keresztül a levesbe öntöm a habarást, közben kevergetem. A szűrön fennakadt lisztet átpasszírozom. Összeforralom, és kész is.

    Melegem és hidegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Hidegen kitűnő nyári, hűsítő leves.

A habarással vigyázni kell, nehogy csomós legyen, mert az nem szép.

GyZsuzsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin