A befőttekről leöntjük a levet abba az edénybe, amiben főzzük a levest. Ezután beletesszük az almát, a fahéjat, kevés citromlevet és ízlés szerint cukrot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni.
Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg az alma félig megpuhul. Hozzáöntjük a lecsöpögtetett befőtt-gyümölcsöket, és míg összeforrnak, elkészítjük a habarást.
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük (ne legyen túl híg, de túl sűrű sem). A hőkiegyenlítés miatt merjünk hozzá egy keveset a levesből, majd jó alaposan keverjük össze. Szűrőn keresztül csorgassuk az elkészült gyümölcsleveshez. Közben kevergessük is. Forraljunk rajta egyet, és máris elkészült a leves.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.