Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha barátok érkeznek…

Lepd meg barátaidat egyszerűen elkészíthető, de különleges ételekkel! A finom falatok csillapíthatják egy kártyaparti izgalmait, de segítségével felidézhetitek a nyaralás emlékeit is.

A naptár szerint már véget ért a nyár, és mi felejthetetlen élményekkel telve várjuk a találkozást rég nem látott barátainkkal. Mivel mindannyiunknak rengeteg a mesélnivalója, hosszú estére készülünk. És egy tartalmas, vidám este nélkülözhetetlen "kellékei" a finom falatok is. 

 


Banános falatok

Hozzávalók 16 darabhoz:
1 fűszervajas bagett
6 ananászkarika (konzerv)
6 szelet sajt
3 banán
25 dkg bacon (szalonna vékony szeletben)
1 evőkanál olaj

Elkészítés:  A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A bagettet a csomagon olvasható utasítás szerint megsütjük, majd felszeleteljük. Az ananászkarikákat félbe vágjuk, a kenyerekre fektetjük, beborítjuk sajttal, és a sütőben még további 5 perig pirítjuk. A banánokat meghámozzuk, kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, és mindegyiket betekerjük szalonnába. Felforrósítjuk az olajat, és a banánokat körös-körül megpirítjuk benne. Borssal, chilivel fűszerezzük, és a bagettekhez kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 776 kcal



Töltött kenyértorta

Hozzávalók 4 személyre:
5 db miniparadicsom
1 kis fej hagyma
1 kis fej (jég)saláta
2 db tojás
1 evőkanál olaj
1 lapos, kerek kenyércipó
20 dkg fűszeres vaj
10 dkg juhsajt
2 szelet füstölt lazac
2 szelet gépsonka
Petrezselyem és snidling a díszítéshez

Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A salátát leveleire szedjük, leöblítjük, szárazra rázzuk. A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük, a forró olajon rántottát sütünk. A kenyeret 12 „tortaszeletre”, azaz cikkre vágjuk.  A cikkeket vízszintesen is kettévágjuk, és az alsó szeleteket megkenjük 10 dkg vajjal. A kenyerekre kedvünk szerint rántottát, juhsajtot, lazacot, sonkát, paradicsomot, hagymát, salátát fektetünk. Ráborítjuk a tetejét, és visszarendezzük cipóvá. A maradék vajat villával áttörjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a torta tetejére nyomjuk. Végül néhány fél paradicsommal, hagymakarikával, petrezselyemlevéllel, snidlinggel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 574 kcal



Egzotikus szendvicsek hallal

Hozzávalók 4 személyre:
2 rúd fűszervajas bagett
1 dl tejföl
2 teáskanál reszelt torma
fél piros alma
3 evőkanál citromlé
1 db avokádó
6 szelet (20 dkg) füstölt hal

Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A bagetteket hat darabra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A sütőben kb. 8 percig sütjük. A tejfölt elkeverjük a tormával. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát nagyon apróra vágjuk, és megcsepegtetjük1 ek. citromlével. Az almát is a tejfölbe keverjük, sóval, borssal ízesítjük. Az avokádót kettévágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, a feleket keresztben vékony csíkokra vágjuk, és megcsepegtetjük a maradék citromlével. A kenyereket recés késsel kettévágjuk, az alsó felekre avokádót teszünk, füsötlt halat fektetünk rá, és tejföllel megcsepegtetjük. Ráborítjuk a felső kenyeret, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 708 kcal



Csirkesnack – csípősen

Hozzávalók 4 személyre:
1 csípős paprika
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 (30 dkg) csirkemellfilé
2 csomag fokhagymás bagett
2 evőkanál vaj
75 ml húsleves kockából
5 dkg fűszervaj
1 kis konzerv darabolt ananász

Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paprikát megmossuk, apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Az olajat felforrósítjuk, a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és körös-körül megpirítjuk az olajon. Kivesszük, felszeleteljük. A bagettet a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük a sütőben. Ha megsült, felszeleteljük, és tálra rakjuk. Abban a serpenyőben, amiben a hús sült felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a hagymát, a paprikát, a fokhagymát. Ráöntjük a levest, és 5 percig pároljuk. Végül apróbb darabokban beleszórjuk a hideg fűszervajat. Alaposan elkeverjük. Az ananászt lecsepegtetjük, a csirkehússal együtt a kenyérszeletekre fektetjük, és meglocsoljuk a csípős szósszal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 504 kcal

Még több vendégváró falatot! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss