Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gyuvecs (Rác rakott lecsó)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gyuvecs (Rác rakott lecsó)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 181
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vajjal kikent lábasba rétegenként helyezzük el a hozzá valókat, úgy, hogy a következő réteg lehetőleg fedje az előzőt. Nagyjából ceruza vastagságúra szeletelt, lehetőleg nagy paradicsommal kezdjük. A nem karika szerű szeleteket belső felükkel lefelé rakjuk le, mert ez biztosítja, hogy ne égjen le az étel. Ezután következik a vékonyra szeletelt fehérrépa, sárgarépa, majd a levelekre tépkedett petrezselyem és zeller zöldje. Ezt rizzsel fedjük, ami lehet gyorsrizs, vagy akár előfőzött, gurulós szemű is. A hús rétege lehet vékonyra szeletelt kolbász, virsli, de akár előző napi pörköltmaradék, amit esetleg villával összetörünk. A húst a paradicsomnak megfelelő szeletvastagságú krumplival fedjük. Itt következik ízlés szerint a sózás. A tetejére csumától és ereitől megtisztított zöldpaprikát borítunk belső felével lefelé. A paprikaszelet hegyével az edény közepe felé mutat, így lehet szépen körben elhelyezni, hogy jól fedje az előző réteget. Ha van még hely az edényben és alapanyag, a rétegezést kezdhetjük elölről. Minél vékonyabban és minél több rétegben helyezzük el a hozzá valókat, annál jobban keverednek az ízek, harmonikusan kiegyenlített ízegyüttest kapunk. Végül két réteghez másfél-két dl vizet locsolunk az egészre. A lábas tetejét szorosan lezárjuk, pl. alufóliával, a lábas peremén szorosan alágyűrve, és közepes hővel vagy egy órát főzzük. Az utolsó 10 percben esetleg reszelt sajttal is megszórhatjuk az egészet.
A harmonikus ízegyüttes titka, hogy ezt az ételt nem szabad főzés köz-ben keverni.
Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet Lengyel Károly küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 5. ildico
    2010. július 10. (szombat) 07:32
    Ez amolyan kőleves rác módra? :D ...a hozzávalókat másokmak kell hozniuk... :D
Receptválogatás
Kínai kedvencek
A kínai konyha kedvelt fogásait otthon is elkészíthetjük, nem is olyan bonyolultak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csokis karamellszelet Csokis karamellszelet
Fehérboros székelykáposzta húsgombóccal Fehérboros székelykáposzta húsgombóccal
Gyömbéres-fűszeres pirított darált hús Gyömbéres-fűszeres pirított darált hús
Zöldségágyon sült csirke Zöldségágyon sült csirke
Húsos zöldborsóleves Húsos zöldborsóleves
Bögrés almás muffin Bögrés almás muffin
Chilis-csokis keksz Chilis-csokis keksz
Tojásos-sajtos csirkemelltekercs Tojásos-sajtos csirkemelltekercs
Zöldségekkel sütött csirkefalatok Zöldségekkel sütött csirkefalatok
Chilis-szójás sült csirkecomb Chilis-szójás sült csirkecomb
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
  • (katus72)
  • (seviki)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept