Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyuvecs II.

90 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tűzálló edényt kizsírozok, alját és oldalát karikára vágott vöröshagymával kirakom. A rizst zsíron megdinsztelem, vízzel feleresztem és puhára párolom.

A hússzeleteket forró zsírban pirosra sütöm, a zöldpaprikát a hús zsírjában puhára dinsztelem. A hagymával kirakott tál aljára rakok egy sor rizst, erre a sült húst, bőven megkenem tejföllel, rá egy másik sor rizs, erre a dinsztelt paprika, majd tejföl kerül. A tetejére ismét rizs, amelyet - miután megkentem tejföllel - karikára vágott paradicsommal is kirakom, és a hús után marad pecsenyeszafttal meglocsolom.

Addig sütöm, míg a teteje szép piros lesz, és a paradicsom is pirulni kezd.

Ezek is érdekelhetnek

Friss