Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyúrt tésztás cannelloni húsos töltelékkel

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 4 db tojás
  • 1 ek olívaolaj + a formához
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg hagyma
  • 6 dkg sárgarépa
  • 6 ek olívaolaj
  • 70 dkg darált hús (sertés és marha)
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 80 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 ek aprított olaszos zöldfűszerkeverék
  • bors
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, 1 csipet sóval és az olívaolajjal, majd 15 percig pihentetjük. Lisztezett felületen vagy tésztagéppel 1 mm vékonyra nyújtjuk, 7x10 cm-es lapokra vágjuk, és lobogó sós vízben főzzük 5 percig. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, és tálcán vagy a tiszta pulton egymás mellé kiterítve hűlni hagyjuk.
    2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sárgarépát lereszeljük, a csiperkét finomra vágjuk. A hagymát és a répát 3 ek felforrósított olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a darált húst, és kevergetve jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, valamint a feldarabolt hámozott paradicsomot a levével együtt, és sűrűbbre főzzük. Sóval, borssal és a zöldfűszerrel ízesítjük.
    3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztalapokat középen, hosszában megkenjük a húsos massza 2/3-ával, majd feltekerjük, és kikent felfújtformába vagy sütőtálba fektetjük. Elosztjuk rajtuk a maradék húsos masszát, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal és megcsepegtetjük a maradék olívaolajjal. Végül a cannellonikat az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
A töltelékbe 60 dkg vegyes darált húshoz 10 dkg apróra kockázott csirkemellfilét tehetsz. Gyorsabb és egyszerűbb, ha készen vásárolt cannellonikat töltesz meg a habzsákba kanalazott húsos masszával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin