Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyúrt néger kocka

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 dkg szalalkáli
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál liszt
  • 10 dkg porcukor
  • fél fiola rumaroma
  • 10 dkg csokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál forró víz
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk könnyen nyújtható tésztává, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. Tepsi (24×39 cm-es) hátán 3 lapot sütünk.

A krémhez a tejet a kakaóval, a liszttel és a porcukorral felfőzzük, az olvasztott csokoládét belekeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük, ízlés szerint rumaromával ízesítjük.

A kihűlt tésztalapokat a krémmel megtöltjük.

A csokimázhoz a porcukrot összekeverjük a kakaóporral, a forró vízzel egy kis lábasban felfőzzük. A vajat belekeverjük, egy kicsit visszatesszük a lángra, akkor jó, ha jó kissé nyúlós a máz. Gyorsan bevonjuk vele a sütemény tetejét, mert hamar köt a máz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss