Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcstorta V.

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 5-7 evőkanál tej
  • mandulalikőr (ízlés szerint)
  • A formához:
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • kb. 50 dkg gyümölcs ízlés és idény szerint (akár fagyasztott)
  • 1 csomag piros tortazselépor

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a cukorral keverd habosra, majd sorban az összes hozzávalóval is dolgozd össze. A gyümölcstortaformát vajazd ki, hintsd be vékonyan zsemlemorzsával, simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon 25 perc alatt süsd meg. Borítsd ki a formából és hagyd hűlni. (Én leszoktam takarni amíg hűl, hogy puha maradjon.)

Helyezd tortástálra és a gyümölcsökkel csinosan rakosgasd ki, majd az elkészített tortazselével öntsd le.

Megjegyzés

Ha valaki szereti lekvárral meglehet kenni a mélyedést, mielőtt rákerül a gyümölcs, mi anélkül szeretjük.

Én gyümölcsnek szedret, málnát, barackot és ribizlit szoktam használni. A friss és a fagyasztott gyümölcs is teljesen jó. Ha fagyasztott, arra figyelni kell, hogy miközben felenged a gyümölcs, levet ereszt, amit érdemes felitatni róla, különben könnyen eláztatja a tésztát. - narancska99

Ezek is érdekelhetnek

Friss