Gyümölcstorta madártej jégkrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db közepes tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag eper ízű pudingpor (ízlés szerint cukrozva)
  • 5 dl tej
  • gyümölcsök idény vagy ízlés szerint
  • 1 csomag gyümölcs zselé
  • margarin a forma kikenéséhez
  • A díszítéshez:
  • madártej jégkrém

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Keverjük el a lisztet egy nagy tálban a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat robotgép segítségével, habosítsuk fel a cukorral, közben apránként keverjük hozzá a lisztet. Simítsuk a tésztát kikent, kilisztezett gyümölcstorta formába, majd süssük 14-15 percig az előmelegített, 180 °C fokos sütőben. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük átsült-e.

    2. A sütés ideje alatt készítsük el az eperpudingot a tasak hátulján található leírás szerint.

    3. A kihűlt piskóta mélyedését töltsük ki az elkészített eperpudinggal. Tegyük rá a gyümölcsöket, majd öntsük le a gyümölcszselével.

    4. A kész tortát dermesszük hűtőben 2-3 órán keresztül. Tálaláskor kínáljunk hozzá madártej jégkrémet.

Megjegyzés

Mindig használjunk idénygyümölcsöket, hogy a torta ne csak finom, hanem egészséges is legyen!

Fotó: Carte d´Or

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin