Elkészítés: 1. Keverjük el a lisztet egy nagy tálban a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat robotgép segítségével, habosítsuk fel a cukorral, közben apránként keverjük hozzá a lisztet. Simítsuk a tésztát kikent, kilisztezett gyümölcstorta formába, majd süssük 14-15 percig az előmelegített, 180 °C fokos sütőben. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük átsült-e.
2. A sütés ideje alatt készítsük el az eperpudingot a tasak hátulján található leírás szerint.
3. A kihűlt piskóta mélyedését töltsük ki az elkészített eperpudinggal. Tegyük rá a gyümölcsöket, majd öntsük le a gyümölcszselével.
4. A kész tortát dermesszük hűtőben 2-3 órán keresztül. Tálaláskor kínáljunk hozzá madártej jégkrémet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre