Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsteák, a nyugalom és a lélek itala

default user icon
MME
A gyümölcsteák, gyümölcsös főzetek valójában nem tartalmaznak tealeveleket. Alapjukat szárított, kandírozott gyümölcsök, virágszirmok, növényi részek és egyes gyógynövények változatos összetételű keveréke alkotja.

Meddig áztassuk?

Mivel a gyümölcsteák nem tartalmaznak keserűanyagot és koffeint, így elkészítésük során nem kell annyira odafigyelni az áztatás idejére, és attól sem kell félni, hogy túlságosan felpörgetnék a szervezetet. Ez a fajta éppen ezért télen-nyáron, hidegen vagy melegen ideális szomjoltó. Amikor gyümölcsteát készítünk, legalább 5 perc teljen el (de egyes teáknál akár 15 is) mielőtt a filtert kivesszük a bögréből. Bármilyen gyümölcsteáról  legyen is szó, nagyon forrón soha ne igyuk meg, hagyjuk kicsit hűlni a teát a saját torkunk védelmében.

 hogyan hat az egészségre?

A gyümölcsteák egészségvédő hatása a benne lévő gyümölcsökben rejlik. Gyakran használt összetevője például a vörös- és a fekete áfonya. Mindkettő tele van sejtvédő hatású antioxidánsokkal, remek húgyúti panaszokra, gyulladásokra, reumára, illetve segíti a vérképzést. Az eperben gazdag tea a méregtelenítéshez, a szervezet tisztításához ideális. Ha az összetevők között cseresznyét és csipkebogyót találunk, biztosak lehetünk benne, hogy immunerősítő hatású, magas C-vitamin-tartalmú itallal kényeztetjük magunkat.

Mi a helyzet a zöld teával és a gyógynövényekkel?

A zöld tea évezredek óta használt szer a tradicionális kínai orvoslásban. Mindenekelőtt a vércukorszint szabályozására használják. Mivel élénkíti az anyagcserét, az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához is hozzájárul, sőt a daganatos betegségek megelőzésében is nagy jelentőséget tulajdonítanak neki.

A herbateák rendkívül sok áldásos hatóanyagot tartalmaznak, de a klasszikus értelemben
vett teához nincs közük.

HÁROM KÜLÖNLEGES ALAPANYAGOK, AMIBŐL NEM IS GONDOLNÁD, HOGY TEA IS KÉSZÜLHET 

EGY VARÁZSLATOS VIDÉK, A TEÁK ÉS A FŰSZEREK SZERELMESEINEK 

Ezek is érdekelhetnek

Friss