Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcssaláta túrókrémmel

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 narancs
  • 2 kivi
  • 2 banán
  • 1 alma
  • 1 nektarin
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál édesítőpor
  • A mandulás túrókrémhez:
  • 40 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 dl kefir
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál édesítőpor
  • 3 dkg pörkölt, vágott mandula

Elkészítés

Elkészítés: A narancsokat meghámozzuk, fehér héjukat is leszedjük, majd a hártyákat egy éles kés segítségével eltávolítjuk. A kivit, valamint a banánt hámozás után hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. A nektarint és az almát megmossuk, negyedekbe vágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Az összes feldarabolt gyümölcsöt tálba tesszük, és citromlével megöntözzük. Az édesítőporral meghintjük, és kissé átforgatjuk. További felhasználásig hidegre tesszük.

A túrókrémhez a tejet, az áttört túrót, a reszelt citromhéjat és a citromlevet teljesen simára keverjük, majd az édesítőporral kellemesen édesre ízesítjük. Végül elkeverjük benne a mandulát is. Jól lehűtjük. A gyümölcsöt tálalás előtt ismét kissé átforgatjuk, négy desszertes tányéron elosztjuk, és a túrókrémmel, még hidegen, kínáljuk.

Megjegyzés

Energia: 1200kJ/ 287 kcal
Szénhidrát: 20 g
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss