Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 2 marék arany mazsola
  • 2 marék aszalt papaya kocka
  • 2 marék kandírozott narancshéj
  • A gyümölcsrizshez:
  • 3 dl rizs
  • víz
  • 6 dl tej
  • 1 csomag főzős vaníliás puding
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt zöld kardamom
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • pici só
  • 2 marék arany mazsola
  • A tetejére:
  • baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsrizzsel kezdem: egy lábosban felteszek kb. fél liter vizet forrni, majd beleszórom a megmosott, lecsepegtetett rizst. Néha megkeverem, és puhára főzöm. Ezután hozzáöntöm a tejet, a fűszereket, a narancshéjat, és forralom tovább, majd amikor már felforrt, akkor rakom bele a kevés tejjel és cukorral elkevert vaníliás pudingport. Végül a megmosott mazsolát is hozzáadom.

A piskótához egy nagyobb tálba ütöm a tojásokat, és a cukorral meg a tejjel keverőgéppel 10 percig keverem, ez idő alatt jól felhabosodik. Hozzászórom a lisztet és a sütőport, elkeverem, majd az aszalt gyümölcsöket is belekeverem.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű (33 x 35 cm) tepsibe sütőpapírt teszek, majd beleöntöm a piskótamasszát. Tűpróbáig sütöm, ez kb. 25 perc, majd kiveszem és hagyom kihűlni.

Amikor a piskóta kihűlt, elfelezem keresztben, majd az egyik lapot tálcára teszem. Mivel elég vastag így, a vastagságát is megfelezem, és megtöltöm az elkészült gyümölcsrizzsel. A tetejére pár kanál baracklekvárt teszek.

Hűtőben hagyom dermedni, és csak ezután szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss