Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös vaníliatorta

60 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 0,5 l tej
  • 5 ek liszt
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg margarin
  • 6 ek porcukor
  • friss idénygyümölcs (eper, cseresznye, barack, áfonya)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.

  2. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton). Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és minden adagolás után átkeverjük. 

  3. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. (Sütésnél az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!) 
  4. Közben a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és alaposan kikeverjük a porcukorral együtt. Amikor elég habos, belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöt is (keveset félrteszünk), és a piskóta tetejére kenjük. Hűtőbe rakjuk kis időre, majd friss gyümölccsel díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss