Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös-vaníliakrémes szelet

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 pohár (175 ml) natúr joghurt, ez a pohár lesz a mérce
  • 2 pohár liszt
  • 1 és 1/4 pohár cukor
  • 1/2 pohár olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • pici só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 15 gr zselatin
  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • A rakományhoz:
  • ribizli
  • 2 db kivi
  • ananász szeletek (bármilyen gyümölcs lehet)
  • 12 gramm tortabevonó zselé
  • 4 dkg cukor
  • 5 dl víz vagy gyümölcslé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőzsírpapírral.

    A joghurttal elkeverjük a tojásokat, a sót, majd a cukrokat és az olajat.
    Több részletben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk és a tepsibe öntjük-simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

    A krémhez 1 dl vízben a zselatint felpuhítjuk. Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, a vaníliapéppel, a pudingporral és 1 dl hideg tejjel. A többi tejet felforrósítjuk, a krémhez adjuk, és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.

    2 kis merőkanál forró krémmel simára keverjük a zselatint, a krém egészéhez adjuk, és hideg vízbe állítva, gyakran megkeverve kihűtjük.

    A tejszínt keményre verjük, és kíméletesen összedolgozzuk a vaníliakrémmel, aztán egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk. Betesszük a hűtőbe (én a fagyasztóba tettem fél órára) dermedni.

    Utána átlós csíkokat formálva kirakjuk gyümölcsökkel. A tortabevonó zselét a tasakon lévő eljárás szerint elkészítjük, majd amikor kezd egy kicsit dermedni, akkor a tésztára öntjük. A tészta közepétől indulunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin