Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös túrótorta VII.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 lapos evőkanál liszt
  • 5 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom lereszelt héja
  • A krémhez:
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • bármilyen gyümölcs - én most őszibarackot és meggyet használtam
  • csokoládédara
  • darált dió

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát készítek: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a vizet és a citromhéját, majd a lisztet, legvégül a felvert tojásfehérjét. Kikent tortaformában megsütöm. (Most egy részt gyümölcstorta formába tettem a tésztából, hogy a tetejére ez kerüljön majd.)

Közben elkészítem a krémet: a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, végül beleteszem a villával összetört tehéntúrót és a pici kockákra vágott őszibarackdarabokat.

Amikor megsült a piskóta, hagyom hűlni, majd kettévágom, megtöltöm a krém 1/3-ával ráteszem a következő piskótalapot, ismét a krém 1/3 jön, végül a gyümölcstorta sütőben sült piskóta. Körben megkenem a maradék krémmel, majd megszórom darált dióval. Ami krém megmarad, azt mind a tetejére teszem, szépen elkenem, és erre rakom az őszibarackszeleteket, a meggyszemeket, végül a csokoládédarát.

Megjegyzés

Bármilyen idénygyümölccsel finom.
- HTerike

Ezek is érdekelhetnek

Friss