A kekszet összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott meleg vajat, és alaposan összekeverjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a vajas kekszmorzsát, majd egyenletesen belesimítjuk a formába. Ezután legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, és robotgéppel simára keverjük. (Citromlevet ízlés szerint tehetünk kevesebbet, vagy éppen többet!)
A vizet forráspontig melegítjük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, majd addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a túrós keverékhez, és robotgéppel összekeverjük. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal hozzákeverjük a zselatinos-túrós keverékhez.
A tortaformát kivesszük a hűtőből, majd egyenletesen belekanalazzuk a túrós tölteléket. Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe tesszük, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.